Mans a la vinya

Recuperem la vinya de Sant Cebrià de Vallalta a través d’un vi de vinyes velles i amb la participació de l’artista Perejaume en el disseny.

En Bernat a la vinya

Volem recuperar les vinyes a la Vallalta. I per això ens hem embarcat en l’aventura de replantar les vinyes de Can Castellar de la Riera.

Per l’ocasió hem fet un vi especial, de tirada limitada (450 ampolles), elaborat amb raïm d’una de les darreres vinyes centenàries del Maresme i dissenyat per l’artista Perejaume.

Necessitem un cop de mà: mans a la vinya! Ens hi ajudes?

La vinya de la Torre Alta recuperada el 2018

Voleu saber qui soc?

Soc en Bernat Lleixà Planas, pagès, mestre, viticultor i enamorat de la terra.

Bernat Lleixà Planas

Fa 6 anys vaig començar a recuperar unes vinyes abandonades a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme). D’aleshores ençà he anat recuperant antigues vinyes, m’he format en vitivinicultura i he engegat un petit celler de producció artesanal.

Em mou el fet que a la zona ja quasi no queden vinyes, no hi ha raïm. És per això que vull començar a replantar allà on històricament hi havia hagut vinya i tornar a donar ceps a la terra.

Aquest projecte comença per Can Castellar de la Riera, una finca que fins fa uns anys era plena de vinyes molt ben situades. Plantarem mitja hectàrea.

El cost d’artigar les terres (tallar bosc i arrencar soques), recuperar les feixes, preparar la terra i sobre tot, plantar els nous ceps supera de llarg les meves possibilitats. És per això que crec necessari recórrer al micromecenatge.

Vallalta Vinícola és un petit celler de producció artesanal que cuida tot el procés del vi, des de la vinya a l’ampolla. Seguim criteris de producció ecològica i tenim una visió agrícola regenerativa. Estimem la terra i el que fem. Més informació de Vallalta Vinícola.

A darrera del projecte Vallalta Vinícola hi ha molta gent que m’acompanyen i sostenen. La meva companya, la família i una gran família d’amics i col·laboradors que no para de créixer dia a dia. Moltes gràcies a totes i tots per formar-ne part!

Sobre les recompenses

Un vi especial sorpresa:

Un vi especial sorpresa Hem creat un vi especial anomenat “Ningú”, de tirada limitada, amb raïm d’una vinya centenària del Maresme.

El disseny de l’ampolla és fruit d’una col·laboració artística amb en Perejaume.

Desvetllarem la imatge i el vi en una festa especial per totes i tots els mecenes a Vallalta Vinícola (St. Cebrià de Vallalta).

És per això que no veureu cap imatge fins al dia de la presentació.

L’única manera d’aconseguir una de les 450 ampolles és a través del Verkami. No t’ho deixis perdre!

Anar al Verkami de MANS A LA VINYA

Altres recompenses:

Experiències:

  • Visita al celler Vallalta Vinícola per dues persones (aportació 30€): Coneixerem els secrets i els detalls de l’elaboració dels vins i la gestió de les vinyes, tot tastant els diferents vins del projecte.
  • Visita per dues persones a la nova vinya plantada a Can Castellar de la Riera i dues ampolles del vi exclusiu “Ningú”(aportació 65€): Coneixerem la història del lloc i el projecte de recuperació de vinyes, tastant a peu de vinya el vi “Ningú” que ha permès plantar la nova vinya.

Taller:

  • Crea el teu vi! (aportació 480€): Et donem la possibilitat única de crea el teu propi vi. Escull la varietat, fes la verema i decideix quin tipus de vi vols fer amb el nostre assessorament.

A què destinarem les vostres aportacions?

Dedicarem els diners a fer front a part dels costos de plantació. Les feines que s’han de fer són talar i desbrossar, arrencar les soques i finalment, plantar.

Un cep té un cost de 1,5€ aprox. En mitja hectàrea es planten uns 1500. Ens proposem poder finançar un mínim de 500 ceps.

Resum (costos aproximats):

  • Talar i desbrossar feixes: 1800€
  • Arrencar soques: 2750€
  • Mínim 500 ceps: 750€

Total: 5300€

Calendari previst

Festa de presentació del vi “Ningú”

Està previst celebrar l’acte a finals de juny principis de juliol. La data exacte es comunicarà amb anterioritat. En cas de no poder assistir es podrà recollir el vi en un altre moment.

(si no es pot recollir el vi en un altre moment l’enviament a la península està inclòs a partir de tres ampolles. L’enviament serà posterior a la presentació)

Experiències

Les visites al celler començaran a finals de maig. Les visites a la nova vinya a partir de Juliol. Es proposaran diferents dates per fer la visita en grups reduïts.

Taller: Crea el teu vi!

El taller començarà a finals d’agost principis de setembre just abans de la verema.

+ Info

Contacte Bernat Lleixà

Correu vallaltavins@gmail.com

Telèfon 665580225

Més informació sobre el projecte i el nostre dia a dia:
vallaltavinicola.cat
instagram @vallalta_vinicola
facebook