Vallalta- 2022

  • Verema i elaboració: verema seleccionant manualment els raïms en caixes petites de menys de 19 kg. Es desrapa sense aixafar. Maceració en fred ( mens de 10º C ) durant 48 dies i 6 dies més a temperatura controlada a 24ºC en dipòsit d’inox de 1.500 litres. Maleoloica durant la tardor. Reposa 6 mesos amb dipòsit d’inox abans d’embotellar.
  • Varietat i anyada: Cabernet 70% Garnatxa negra 25% Merlot 5% anyada 2022
  • Nombre d’ampolles: 1.200 unitats
  • Viticultura sostenible i regenerativa sense tòxics.
  • Tipus de sòl: Sauló (franco-arenós)
  • Grau alcohòlic : 13,5 % vol
  • Nota de cata: És un vi de color vermell picota de capa mitja baixa . Un vi lleuger, sorprenentment sedós , amb una bona acidesa, amb aromes de fruita negra i fruita vermella especiada. Amb un toc mineral i d’herbes meditèrranies.

Aquest vi pren el nom de la nostra riera, vertebradora de vida del nostre territori. Unint la terra i el mar – El Montnegre i el Mediterrani.

Tast de novetats DO Alella

Revista : Papers de vi – Estiu 2022 – pagina 32

Vallalta 2020 – Vallalta Vinícola , 85 % merlot, 15 % garnatxa negre

Aquest  vi negre jove permet als tastadors trobar “un patró i una linia” segons Elena Sellés.

És un vi negre amb aromes de fruita negra i làctics.  A la boca és fresc, golós, de perfil jove i versàtil. “Un vi per agradar a tothom”, assumeix el sommelier Jordi Martinez.