Sant Pau   -2022

  • Verema i elaboració: verema seleccionant manualment els raïms en caixes petites de menys de 19 kg. Fermentació a temperatura controlada a 15ºC de 3.000 litres, després de desfangat de 36h. es deixa reposar tot l’hivern en dipòsit d’inox amb les seves mares.
  • Varietat i anyada:  Pansa blanca 100% anyada 2022
  • Nombre d’ampolles: 2.200 unitats
  • Viticultura : sostenible i regenerativa sense tòxics.
  • Tipus de sòl: Sauló (franco-arenós)
  • Grau alcohòlic : 12 % vol
  • Nota de cata: és un vi amb aromes de fruita blanca, amb notes de pera i poma i amb un toc tropical. En boca és molt expressiu , voluminós i amb un toc salí i mineral.

El nom de Sant Pau fa referència a l’ermita que corona uns dels turons de la vila de Sant Pol de Mar. L’ermita va formar part del monestir cartoixà on ja antigament es cultivaven vinyes i es feia vi. Un punt meravellós des d’on poder contemplar la costa del Maresme fins a Barcelona.

Tast de novetats DO Alella

Revista : Papers de vi – Estiu 2022 – pagina 32

Sant Pau 2021 – Vallalta Vinícola , 100 % pansa blanca.

Un blanc jove “fàcil de beure”. Amb una expressió que fa pensar en les panses blanques del Vallès, aromàtica i expressiva, que ret homenatge a la Cartoixa de Sant Pau (a Sant Pol de Mar). Un blanc fresc, àcid, afruitat, amb un punt d’amargantor propi de la varietat i un final salí molt agradable.